zaterdag 6 januari 2018

Mu museum Eindhoven

Het Mu museum is gevestigd op Strijp S. Het heeft wisselende tentoonstellingen. Van 01 december 2017 t/m 18 februari 2018 is de tentoonstelling "Life Time"Biological clocks of the Universe te zien. 
Deze tentoonstelling verkent de tijd in zijn verschillende indelingen en dimensies, van universeel tot persoonlijk, van cellulair tot geologisch – en zelfs astronomisch. Het is een klein museum met een voor mij aparte tentoonstelling met zware muziek erbij. Maar sinds kort kan je het gratis bezoeken met je Museumjaarkaart.

Van Abbemuseum Eindhoven

Van 6 t/m 28 januari 2018 zijn 10 topstukken te zien. Deze 10 topstukken van Rembrandt, Appel, Steen, Monet en Picasso zijn op tournee langs zes musea in Nederland en hangen in nu in Eindhoven. De werken komen uit de collecties van het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Kröller-Müller Museum en het Mauritshuis. Niet alleen deze stukken zijn er te zien. Ook andere moderne en  hedendaagse kunst is er te tentoongesteld.  O.a Rasheed Araeen een retrospectief is de eerste overzichtstentoonstelling van hem. Het geeft een beeld van een artistiek oever dat van grote invloed is geweest op generaties van kunstenaars, schrijvers en denkers. Verder nog 100 jaar Stijl:Echo's, Hier en daar? De plaats van Karel 1, Echo chamber, the Making of modern art en nog een aantal tentoonstellingen die voor langere tijd tentoongesteld zijn in het van Abbemuseum.